Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- در جام ملت‌های امارات در سال ۱۹۹۶ تیم ملی فوتبال ایران از نسل طلایی خودش رونمایی کرد و شگفتی‌ساز این دوره از رقابت‌ها شد.

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری میزان، بعد از ناکامی تیم ملی فوتبال ایران در جام ملت‌های ۱۹۹۲ و همچنین عدم صعود به جام جهانی ۱۹۹۴، تغییرات زیادی در کادرفنی تیم ملی ایران رخ داد و سرانجام محمد مایلی‌کهن در تصمیمی بحث برانگیز هدایت تیم ملی بزرگسالان ایران را در جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶ بر عهده گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسابقات برای اولین بار در کشور امارات برگزار می‌شد. برای نخستین بار تعداد شرکت کنندگان به عدد ۱۲ رسید و مسابقات در ۳ شهر العین، ابوظبی و دوبی برگزار می‌شد. ۲۶ بازی برگزار شد و ۸۰ بار توپ از خط دروازه‌ها عبور کرد و میانگین ۳.۸۰ گل به بار نشست. تقریبا برای هر بازی حدود ۱۷ هزار نفر به ورزشکاه‌ها آمدند.

تیم ملی ایران در این دوره با اینکه قهرمان نشد، اما با بازی‌های درخشانی که به نمایش گذاشت و با نسلی که به فوتبال آسیا معرفی کرد همه چشم‌ها را به سمت خود خیره کرد ضمن اینکه شاگردان مایلی‌کهن در پایان این رقابت‌هاکاپ اخلاق را به دست آوردند. خداداد عزیزی بهترین بازیکن جام شد و علی دایی هم عنوان آقای گلی را با ۸ گل به دست آورد. همچنین محمد الدعایه عربستانی بهترین دروازه‌بان این دوره از رقابت‌ها شد و کمک کرد تا عربستان برای سومین بار طعم قهرمانی در جام ملت‌ها را بچشد و از نپظر آمار قهرمانی در این رقابت‌ها به ایران برسد.

در گروه اول تیم‌های امارات، کویت و کره‌جنوبی به ترتیب با ۷، ۴ و ۴ امتیاز جواز حضور در یک چهارم نهایی را به دست آوردند. در گروه دوم ایران در نخستین گام شکست تلخی را مقابل عراق چشید تا برای اولین بار در نخستین بازی خود در جام ملت‌ها شکست بخورد. فوزی ناجی و خالد محمدصابر در دقایق ۳۷ و ۶۹ برای عراق گل زدند و علی دایی در دقیقه ۹۰ از روی نقطه پنالتی یکی از گل‌ها را جبران کرد.

ملی‌پوشان در دومین گام به خودشان آمدند و با نتیجه ۳ بر یک از سد تایلند گذشتند. سعداوی (۳۸)، میناوند (۵۴) و دایی (۷۰) برای ایران گل زدند و سناموآنگ در دقیقه ۸۰ فقط فاصله را کم کرد. کار به هفته پایانی کشید. ایران برای صعود باید با تفاضل گل از سد عربستان می‌گذشت. اتفاقی که به طرز عجیبی رخ داد. شاگردان مایلی‌کهن با ارائه فوتبالی تماشایی و با درخشش مثلث باقری، عزیزی و دایی عربستان را ۳ بر صفر شکست دادند. گل‌ها در دقایق ۱۲، ۳۷ و ۴۷ زده شد. ایران بالاتر از عربستان و عراق و با ۶ امتیاز صعود کردند.

در گروه سوم هم ژاپن با ۹ امتیاز اول شد. چین هم با ۳ امتیاز به عنوان تیم دوم راهی یک چهارم نهایی در این گروه شد. در مرحله نیمه نهایی امارات میزبان با یک گل از سد عراق گذشت. کویت با دو گل ژاپن را شکست داد. عربستان در جدالی جذاب با نتیجه ۴ بر ۳ چین را مغلوب کرد و به جمع ۴ تیم راه پیدا کرد و ایران در یک مسابقه خاطره‌انگیز و در حالی که نیمه اول را با نتیجه ۲ بر یک به کره‌جنوبی باخته بود با حساب ۶ بر ۲ به برتری رسید و به نیمه نهایی راه پیدا کرد.

مرد اول میدان کسی نبود جز علی دایی که توانست ۴ گل به ثمر برساند و اشک سرمربی کره را دربیاورد. دایی در دقایق (۶۶، ۷۶، ۸۳ و ۸۹ پنالتی) گلزنی کرد و عزیزی (۵۲) و باقری (۳۱) هم دیگر گل‌های ایران را وارد دروازه کره کردند. در سوی مقابل هم نکیسا دو بار مقابل کیم دو هیون و شین تائه یونگ تسلیم شد و دروازه‌اش فرو ریخت.

در مرحله نیمه نهایی تیم میزبان با یک گل کویت را شکست داد و راهی فینال شد. ایران و عربستان هم در جدالی سنتی رودرروی هم قرار گرفتند و باز هم شانس با ما یار نبود. جمال غندور مصری داور بازی بود. بازی در ۱۲۰ دقیقه گلی نداشت. عابدزاده در دقایق پایانی به جای نکیسا وارد میدان شد. خالد التیماوی پنالتی اول عربستان را خراب کرد، اما در سوی مقابل دایی هم این کار را تکرار کرد. پنالتی دوم و سوم عربستان گل شد، اما داریوش یزدانی پنالتی سوم ایران را خراب کرد. موالید پنالتی چهارم را از دست داد و استیلی با گل کردن توپش کار را به تساوی کشاند. تا اینکه کار به پنالتی ششم کشیده شد. محمد خاکپور حریف دعایه نشد و ایران از صعود به فینال بازماند.

شاگردان مایل‌کهن با روحیه بالا در بازی رده‌بندی به مصاف کویت رفتند. جاسم الهویدی و علی دایی گلزنان بازی در ۱۲۰ دقیقه بودند. بازهم ضربات پنالتی. این بار درخشش احمدرضا عابدزاده و برد ۳ بر ۲ ایران در ضیافت پنالتی‌ها. عنوان سومی برای تیمی که هیچ‌کس به آن امید نداشت. عربستان هم بعد از تساوی بدون گل مقابل امارات در ضربات پنالتی برد و قهرمان شد. نلو وینگادای پرتغالی هدایت عربستان را بر عهده داشت و تومیسلاو ایویچ سرمربی امارات بود.

در پایان محمد خاکپور، مهرداد میناوند و علی دایی در تیم منتخب جای گرفتند. ایران با ۱۴ گل بهترین تیم هجومی مسابقات نام گرفت. دو سال بعد همین نسل طلایی در جام جهانی اولین برد ایران را مقابل آمریکا به دست آورد و برای همیشه در یاد‌ها ماند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تیم ملی جام ملت های آسیا ایران میزان امارات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۷۰۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شگفتی در اسنوکر قهرمانی جهان؛ حذف وفایی، سالیوان و ترامپ

مسابقات قهرمانی جهان، تور حرفه‌ای اسنوکر که مهم‌ترین تورنمنت این رشته است، از اول اردیبهشت آغاز شده و تا هفدهم همین ماه در شفیلد انگلیس ادامه دارد.

به گزارش صدای ایران از ایرنا،رقابت‌های انتخابی این مسابقات از ۲۰ فروردین آغاز شده و تا ۲۹ اردیبهشت ادامه دارد. حسین وفایی و امیر سرخوش ۲ نماینده ایران در رقابت‌های انتخابی قهرمانی جهان هستند. سرخوش اولین تجربه خود را پشت سرگذاشت و پس از شکست در رقابت اول از صعود به مرحله بعد باز ماند.

وفایی با رتبه جهانی ۱۹، اولین بازی خود را در جدول مقدماتی به پایان رساند. بخش اول این بازی برابر مارکوفو از هنگ‌کنگ با رنکینگ ۸۳ جهان با نتیجه ۶ بر ۳ به نفع وفایی به پایان رسید و رقابت در بخش دوم نیز باز هم با برتری وفایی با نتیجه ۱۰ بر ۴ به پایان رسید. او با این پیروزی در یک قدمی حضور در جدول اصلی و یک‌هشتم این مسابقات قرار گرفت.

وفایی توانست با پیروزی در مرحله مقدماتی به جمع ۳۲ نفر برتر مسابقات برسد و پس از صعود به جدول اصلی، با جاد ترامپ، نفر دوم اسنوکر جهان و برترین بازیکن این فصل تور اسنوکر حرفه‌ای‌ها روبه‌رو شد.

در بخش اول وفایی با نتیجه ۶-۳ از حریف انگلیسی عقب افتاد و در بخش دوم نیز نتوانست بر او غلبه کند. نهایتا این بازی با نتیجه ۱۰-۵ به سود ترامپ به پایان رسید و وفایی از یک هشتم رقابت‌های قهرمانی جهان حذف شد. ترامپ با عبور از وفایی، در مرحله یک چهارم نهایی با جک جونز، رتبه ۴۱ جهان رو به رو شد. ترامپ که خود را برای رویارویی با سالیوان، اسطوره جهان اسنوکر در نیمه‌نهایی آماده کرده بود، در عین ناباوری مقابل جونز با نتیجه ۱۳ بر ۹ شکست خورد و از رقابت‌ها حذف شد.

رونی اُسالیوان نیز در مرحله یک چهارم با استوارت بینگهام روبه‌رو شد ولی نتوانست پیروز میدان باشد. تقریبا تمام مخاطبان به این امید بودند که این اسطوره تاریخ اسنوکر، یک پای فینال باشد، اما حذف او و تمام بازیکنان برتر رنکینگ جهانی، مخاطبان این رشته را بسیار شگفت‌زده کرد.

نهایتا جک جونز که با رنکینگ ۴۴ وارد این رقابت‌ها شد، پس از صعود به رتبه ۱۶ جهان، به فینال مسابقات رسید و با کایرن ویلسون با رتبه ۱۲ جهانی روبه‌رو شد. جونز در مسیر صعود خود توانست جاد ترامپ را شکست دهد و ویلسون نیز سالیوان را پشت سر گذاشت. این ۲ بازیکن توانستند برترین اسنوکرباز‌های جهان را شکست دهند و رقابت فینال این ۲ می‌تواند حساسیت و جذابین خاص خودش را داشته باشد.

دیگر خبرها

  • شطرنج پلیس امارات| موحد شگفتی‌ساز شد/ طباطبایی نوجوان جویای نام هندی را مغلوب کرد
  • شطرنج پلیس امارات| موحد شگفتی ساز شد/ طباطبایی نوجوان جویای نام هندی را مغلوب کرد
  • شگفتی‌سازی نوشاد عالمیان با پیروزی مقابل نفر چهارم رنکینگ جهان
  • شگفتی‌سازی نوشاد عالمیان با شکست نفر چهارم جهان
  • شگفتی در اسنوکر قهرمانی جهان؛ حذف وفایی، سالیوان و ترامپ
  • عکس‌| برخورد گرم علی دایی با اهالی اکباتان؛ ذوق‌زدگی یک کودک از دیدار با شهریار
  • عنایتی: مثل رضا عنایتی دیگر پیدا نمی‌شود!
  • سرمربی تیم فولاد: مگر چه گفتم که اینگونه جریمه کردند
  • ویسی: چه گفتم که جریمه‌ام کردند؟
  • مهاجمی مثل من دیگر در فوتبال ایران پیدا نمی‌شود | در مورد بازی با استقلال من تصمیم گیرنده نیستم